RSS Feed

Peli sekaisin Budapestissä

0

marraskuu 17, 2014 by Henri Miettinen

Taasko tässä kävi näin? Siinä ensimmäinen ajatus, mikä nousi mieleeni Perjantai-iltana kun Suomi hävisi Budapestissä EM-karsintaottelun Unkaria vastaan.

Suomen peli oli tahmean oloista, palloa ei saatu millään eteenpäin ja harhasyöttöjä tapahtui paljon. Heillä oli myös viisi kulmapotkua, joista olisi pitänyt tehdä tarvittavat maalit. Lähimpänä kävi Jere Uronen avausjaksolla, kun hänen laukauksensa osui tolppaan.
83’ peliminuutilla Zoltan Gera pääsi puskemaan vaihtomies Gergiö Lovrencsicsin keskityksen maaliin, jolla voitto irtosi. Ottelusta on jo kaikki tarpeellinen sanottu valtamediassa, joten minun ei tarvitse tästä jupista.

Karsintojen saldo tähän mennessä on ollut neljästä ottelusta yksi voitto, tasapeli ja kaksi tappiota. Monien mielestä EM-kisapaikka on jo mennyt ja rohkeimmat suunsoittajat vaativat Mika-Matti Paatelaiselle potkuja valmentajan paikalta. Tässä vaiheessa erottaminen olisi hätäinen ratkaisu, eihän se käännä joukkueen kurssia ylöspäin. Urheilulehden mukaan Palloliitto olisi pitänyt kriisikokouksen ottelun jälkeen, mutta tämän kielsi johtaja Pentti Alaja.
Neljä pelaajaa oli saanut ruokamyrkytyksen, mikä luultavasti vaikutti jonkin verran peliesityksiin ainakin henkisellä puolella.

Olen aikaisemminkin pohtinut Suomen jalkapallon tilaa ja ehdottanut ulkomaalaista valmentajaa, sillä heidän johdolla ”Huuhkajat” ovat päässeet lähelle arvokisapaikkaa eikä kantani muutu.

Huomenna Suomi kohtaa harjoitusmaaottelussa Bratislavassa Slovakian, toivottavasti silloin peli kulkee ja voidaan hyvillä mielin valmistautua kohti ensi vuoden karsintapelejä.


0 comments »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 23 = 26