RSS Feed

Hamiltonin mestaruusjuna ei pysähdy

0

elokuu 25, 2015 by Henri Miettinen

Legendaarinen, Ardennien vuoristossa sijaitseva Spa-Francorchampsin rata tarjosi tänä vuonna tylsähkön oloisen Belgian GP:n.

Mercedes-duo Hamilton-Rosberg menivät muilta karkuun ja pitivät aika-ajossa saamansa sijoitukset. Hamiltonille kauden kuudes ja uran 39. voitto. Kolmannesta sijasta käytiin miellyttävä taistelu. Sebastian Vettel oli lähellä päästä palkintopallille, kunnes toiseksi viimeisellä kierroksella hänen autonsa oikea takarengas räjähti riekaleiksi. Lotus-tallin Romain Grssjean sai kolmannen sijan, mikä on hänelle ensimmäinen sitten vuoden 2013 Yhdysvaltain kilpailun.
Suomalaisittain kilpailu meni pieleen, vaikka pistesijat saatiin. Kimi Räikkönen oli seitsemäs ja Valtteri Bottaksen varikkopysähdys meni pieleen, kun mekaanikot laittoivat hänelle väärät renkaat. Sääntöjen mukaan renkaisden on oltava samaa seosta, minkä Pirelli on etukäteen päättänyt. Viihdyttävimmän hetken tarjoi kohta 18 täyttävä Max Verstappen, joka ohitti komeasti ulkokautta Blanchimont-mutkassa Sauberin Marcus Ericssonin.
Kausi jatkuu kahden viikon päästä Monzassa, jossa toivotaan Ferrarin menestystä.

Poconossa ajettu kauden toiseksi viimeinen Indycar-kulpailu oli tapahtumarikas. Kolmion muotoisella ovaalilla nähtiin ohituksia, kolareita ja teknisiä vikoja, joten ainoastaan 11 autoa ylitti maaliviivan 200 kierroksen jälkeen. Voittajaksi ajoi Ryan Hunter-Reay, jolle voitto oli kauden toinen. Josef Newgarden oli toinen ja Juan Pablo Montoya hankki etulyöntiaseman sarjan voittoon sijoittumalla kolmanneksi.

Kilpailua varjosti vakava onnettomuus. Kierroksella 178 kärjessä ollut Sage Karam ajoi seinään ja hänen autostaan irronnut keulapala osui britti Justin Wilsonin kypärään. Lääkintätiimi tuli heti paikalle ja entinen F1-kuljettaja lennätettiin helikopterilla sairaalaan, jossa hänet vaivutettiin koomaan. Hän menehtyi saamiinsa vammoihin maanantaina paikallista aikaa. Karu muistutus moottoriurheilun vaaroista.

Ensi viikolla kausi päättyy Sonoman moottoriradalla, jossa on jaossa kaksinkertaiset pisteet, tämän ansiosta kuudella kuljettajalla on mahdollisuudet mestaruuteen.


0 comments

Sorry, comments are closed.