RSS Feed

Vain yhden kilpailun tähden

0

elokuu 31, 2015 by Henri Miettinen

Tämän kauden Indycar-sarjan päätöskisa ajettiin paikallista aikaa sunnuntaina Kalifornian Sonomassa.

Kilpailu oli mielenkiintoinen ja loistava tapa kunnioittaa viikko sitten menehtynyttä Justin Wilsonia. Paalupaikalta lähti Will Power, mutta parhaan lähdön sai Ganassi-tallin Scott Dixon, joka nousi neljä sijaa. Ensimmäisten varikkopysähdysten aikana Simon Pagenaud esti Josef Newgardenin lähön varikolta.
Luca Filippin auto mateli radalla kierroksella 33, jolloin turva-auto tuli radalle. Tämän aikana autot rullasivat varikolle, joista nopeimman pysähdyksen teki Dixon. Pysähdyksen pituus oli 7,3 sekuntia.

Turva-auto vieraili uudestaan radalla, kun Will Power pyörähti. Sebastien Bourdais kolaroi Graham Rahalin kanssa päättäen hänen mestaruushaaveensa. Newgardenin auto syttyi varikolla tuleen, onneksi tuli sammutettiin nopeasti ja Josef pääsi takaisin radalle. Kierroksella 63 James Jakes ajaa ulos jarrujen petttämisen seurauksena.

Ruutulipulle tultiin Dixonin johdolla, Ryan Hunter-Reay on toinen ja maailman nopein diabeetikko Charlie Kimball on kolmas. Juan Pablo Montoya sijoittui kuudenneksi, jolloin hän ja Dixon päätyivät pisteissä tasalukemiin. Dixon saa mestaruudetn voittojen määrällä, hän voitti kauden aikana kolmesti, kun taas Montoya voitti kaksi kilpailua. Onnea Scott Dixonille hänen neljännen Indycar-mestaruutensa johdosta.

Jälleen huomattiin tuplapisteiden toimimattomuus autourheilussa. Mestaruus pitää ratkaista pitkän kauden, eikä yhden kilpailun perusteeella. Aivan aiheesta Montoya kritisoi tätä tapaa ratkaista mestaruus.
Toivottavasti ensi vuonna ei jenkkien ykkösratasarjassa käytetä tätä järjestelmää. Formula ykköset käyttivät tätä onneksi vain kerran.


0 comments

Sorry, comments are closed.