RSS Feed

Formulat lomalle

0

joulukuu 4, 2015 by Henri Miettinen

Viime sunnuntaina saatiin päätökseen formula yksi-kausi vuosimallia 2015, ja omien sanojeni mukaan vihdoinkin.
Viimeiset kaksi osakilpailua olivat niin tylsiä, että tekisi mieli laukoa painokelvotonta materiaalia, Mercedes-talli meni menojaan ja Nico Rosbergin annettiin voittaa molemmat kilpailut lohdutuksena maailmanmestaruuden häviämisestä. Lewis Hamilton ajoi rauhassa toiseksi ja Sebastian Vettel oli Brasilian samabarytmien paukkeessa kolmas. Kimi Räikkönen päätti kauden mukavasti kolmanteen sijaan Abu Dhabin illassa.

Williamsin varikkotiimi mokaili taas, kun Valtteri Bottas päästettiin liian aikaisin liikkeelle. Tuloksena osuma Jenson Buttonin autoon ja hajonnut etusiipi. Mekaanikot saisivat mennä varikkokäyntien alkeiskursseille.

Kokonaisuutena kaudesta jäi kovin vähän mieleen. Mestaritalli ja kuljettaja olivat selvillä jo hyvissä ajoin, ainoastaan Ferrari ja Sebastian Vettel pystyivät voittojen ryöstämiseen hopeanuolilta. Suomen mediassa valiteltiin Bottaksen hitautta ja yritettiin hankkia Räikköselle potkut. Onneksi ”Jäämies” jatkaa ensi vuonna.
Vuoden tulokas on syksyllä ajokortin saanut Max Verstappen. Hän ajoi, kuin aikuinen mies ja rohkeat ohitukset kertovat periksiantamattomuudesta. Muutama vuosi lisää oppia ja Hollanti voi saada todellisen formulatähden.

Mitäs muuta voisi kirjoittaa…ahaa, Yhdysvalloissa ajettava Nascar-sarja sai kautensa päätökseen ja sarjan erikoinen pistesysteemi sai jälleen haukkuja. Mestaruuden voitti Toyotalla ajava Kyle Busch, vaikka hän oli keväällä sairaslomalla 11 kilpailun ajan. Australiassa ajettava V8 Supercars-sarja ajaa päätöskilpailunsa Sydneyn kaduilla ja koko kauden sarjaa johtaneella Mark Winterbottomilla on parhaat asemat sarjan mestaruuteen.

Talven aikana tulen kertomaan Formula E-kilpailuista sekä kelkkailun maailmancupista.


0 comments

Sorry, comments are closed.