Ajan läpi yön

Yöllä ajoamista on kuvailtu monissa lauluissa popmusiikin aikakaudella, tätä koettiin viikonloppuna Ranskassa.

Le Mansin 24 tunnin ajo on kuuluisimpia autokilpailuja maailmassa. Valitettavasti kilpailu jäi tänäkin vuonna suomessa vailla mediahuomiota. Asia olisi toisin, jos suomalainen taistelisi kilpailun voitosta prototyyppiluokan autoilla.

Tämä vuoden kilpailussa Porsche ja Toyota vaihtelivat johtopaikkoja ja juuri, kun Toyotan historian ensimmäinen voitto oli tulossa niin Kazuki Nakajiman ajamasta autosta #5 loppui tehot vain kuusi minuuttia ennen ruutulippua. Voiton korjasi Porschen autokunta #2, jota ajoivat Marc Lieb, Neel Jani sekä Romain Dumas. Suomalaisväriä kilpailusta edusti MTV3:n f1-asiantuntija Toni Vilander, jonka Ferrari sijoittui GT-luokassa toiseksi. Vilanderin autokunnassa olivat mukana Giancarlo Fisichella ja Matteo Malucelli.

Kestävyysajot ovat tiimityötä isolla T:llä, sillä kilpailut voitetaan ja hävitään tallina. Kuljettajat ajavat keskimäärin kaksi tuntia, ennen vaihtoa. Hattua on nostettava #84 Morgan Nissan-autolle, jota omalla vuorollaan ajoi neliraaja-amputoitu Frederic Sausset.

Ai niin, Bakussa ajettiin kauden tylsin F1-osakilpailu. Nico Rosberg ajoi paalulta voittoon, Sebastian Vettel teki toisella sijallaan tifosot iloisiksi ja Sergio Perez nousi seitsemännestä lähtöruudusta kolmanneksi. Meksikolaisella on kaksi podiumsijoitusta kolmesta edellisestä kilpailusta.

Kimi Räikkönen alistui kakkoskuskin rooliin ja päästi Vettelin ohitse. Tämän lisäksi potku-huhuilla kiusattu espoolainen sai viiden sekunnin aikasakon varikon sisääntuloviivan ylityksestä. Lewis Hamiltonin viikonloppu meni jo aika-ajoissa piloille, eikä kilpailukaan ollut sarjan suosituimmalle kuljettajalle helppo moottoriongelmien vuoksi. Viidettä sijaa korkeammallekin olis voinut päästä.

Valttei Bottas ei saanut Williamsistaan parasta irti, tuloksena kuudes sija. Rosberg repäisi pistejohon Hamiltoniin 24 pisteeseen ja kausi jatkuu Heinäkuun alussa Itävallassa. Iskeekö Red Bull kotiradallaan kovaa ja mitä tekee Max-poika?