Mestaruus on kahden kauppa

Bahrainissa ajettu kauden kolmas F1-kilpailu muistutti paljojti edeltävää – hyvä alku, loppu mitäänsanomaton.

Valtteri Bottas sai hyvän lähdön paalupaikalta, mutta rengaspaineet nousivat korkeiksi ja tämä vaikutti auton ajettavuuteen. Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel saivat suomalaisen nopeasti kiinni ja menivät lopulta ohi. Kirsikkana kakun päälle Bottas päästi Hamiltonin ohi 15 kierrosta ennen maalia. Ferrarin taktiikka toimii jälleen Vettelin eduksi, sillä Kimi Räikköstä pidettiin liian kauan radalla – tämän suomalainen ilmaisi tyytymättömänä radiossa. Sille ei voi nyt mitään, että suomalaiset ovat kakkoskuljettajan asemassa – tallimääräykset kuuluvat moottoriurheiluun.

Kilpailun ratkaisevin hetki oli Lance Strollin ja Carlos Sainzin kolari ensimmäisessä kaarteessa 12. Kanadalainen ei huomannut varikolta tullutta espanjalaista ja Sainz osui Williamsin sivuponttooniin. Tuomariston mukaan Sainz aiheutti osuman, joten hän sai seuraavaan Venäjän osakilpailuun ”vappulahjaksi” kolmen lähtöruudun rangaistuksen. Hänen aika-ajosijoituksensa putoaa, vaikka hän olisi niissä esimerkiksi kahdeksanneksi paras.

Sebastian Vettel ajoi voittoon ja podiumilla kuultiin muistoja tuovat Saksan ja Italian kansallishymnit, Lewis Hamilton ajoi toiseksi vaikka sai aikasakon Daniel Ricciardon estelystä. Hän kärsi sen oman varikkokäyntinsä yhteydessä. Valtteri Bottas oli kolmas, mutta hän ymmärrettävistä syistä oli pettynyt kilpailuunsa. Ehkä voiton mahdollisuus on sitten kauden lopussa. Kimi Räikkönen oli neljäs.
McLarenilla mikään ei taaskaan onnistunut Stoffel Vandoorne ei päässyt ollenkaan lähtöviivalle ja Fernando Alonsolla hajosi jälleen Hondan moottori. Toivottavasti näin ei käy legendaarisessa Indy 500-kilpailussa, jossa hän on mukana.

Epäonnisin kuljettaja oli Max Verstappen. Teini-ihmeen kilpailu päättyi heti varikolla käynnin jälkeen jarrujen pettämiseen. Hänestä olisi voinut olla kärkikaksikon haastajaksi.

Vettel siirtyi pisteissä seitsemän pisteen johtoon ja suomalaiset ovat sijoilla kolme ja neljä. Vappuna ajetaan Venäjän Sotshissa ja kilpailu voi olla edellisten toisinto. Onneksi muut autoluokat viihdyttävät.