Penske-talli Alabaman valtias

Sunnuntaina ajettiin Alabaman Barber Motorsports Parkissa kauden kolmas Indycar-osakilpailu ja se tarjosi viihdettä koko kaksituntisen ajan.

Heti lähdöstä Penske-tallin kolmikko Will Pwer, Helio Castroneves ja Simon Pagenaud saivat seuraksi Scott Dixonin ja Andretti Autosportin Ryan Hunter-Reayn. Kyseinen viisikko otti heti etumatkan muusta porukasta. Kuitenkin Hunter-Reay hajotti autonsa etusiipeä, kun hän osui James Hinchcliffen takarenkaaseen. Ensimmäisten varikkokäyntien jälkeen Will Power oli kilpailun kärjessä 2,5 sekunnin erolla tallikaveri Castronevesiin.

Australialainen ajoitti varikkopysähdyksensä onnistuneesti samalla, kun muilla oli pienoisia vaikeuksia renkaiden kestävyyden kanssa. Dixonin pysähdys venyi pitkäksi ja hän putosi Josef Newgardenin taakse. Tässä vaiheessa Powerin voitto näytti varmalta. Kuljettajat hyödynsivät turva-auton vierailun, kun Spencer Pigot kilpailu päättyi tekniseen vikaan. Heti uusintalähdön jälkeen Powerin autosta häviää rengaspaineet ja erinomainen kilpailu saa ikävän lopun.

Kärkipaikalle nousi Josef Newgarden ja vaikka Ganassi-tallin kärkimies Dixon seuraa perässä, niin Charlotten kaveri ottaa uransa neljännen voiton. Voitto maistuu makeammalta, sillä se tulee vasta kolmannessa kilpailussa Penske-tallille. Newgarden nousee voitollaan seitsemän pisteen päähän Sebastien Bourdais’ta, joka jatkaa sarjakäjessä kahdeksannesta sijoituksesta huolimatta.

Indycar-sarja jatkuu jo ensi viikonloppuna kauden ensimmäisellä ovaalikilpailulla Phoenixissa.