RSS Feed

Kelkat ja sukset varastoon…

0

maaliskuu 6, 2019 by Henri Miettinen

Parhaillaan Kanadan Whistlerissä lasketaan kelkkailukauden päätöskisaa eli kaksi viikkoa kestäviä maailmanmestaruuskilpailuaja. Näissäkin kilpailuissa Saksa on ollut omaa luokkaansa. Maailmancupia hallinnut Francesco Friedrich otti viidennen perääkäisen kultamitalin kahden miehen kelkoissa. Hän teki aiemmin historiaa voittamalla kaikki kauden maailmancup-kilpailut. Myös nelimiehisten kristallipallo tuli palkintokaappiin. Naisten maailmanmestaruuden otti niin ikään saksalainen Mariama Jamanka. Joukkuekilpailun kärkikolmikko on Saksa, Kanada, USA.
Mahakelkkailukilpailut ovat seuraavana vuorossa ja siinä ennakkosruosikkeja ovat venäläiset Jelena Nikitina ja Alexander Tretjakov, mutta mitä tahansa voi tapahtua. Etenkin, kun kisoissa lasketaan kaksi laskua kahden päivän aikana.

Ohjaskelkkalun maailmancup saatiin helmikuun lopussa päätökseen Venäjän Sotshissa ja kokonaiskilpailun voittajia olivat miehissä Semen Pavlitsenko, naisissa Natalie Geisenberger ja parikelkkailussa Toni Eggert ja Sascha Berecken eli Saksan juhlaa myös. Pavlitsenko onnistui voittamaan kuusi kahdeksasta kilpailusta ja oli huonoimmillaankin kahdesti toinen.

Entäs ne hiihtokisat Itävallassa? Nehän meni Suomelta metsähallituksen puolelle. Suksien voitelun kanssa oli ongelmia. Yhdistetyn puolella mäkiosuus ei onnistunut ja mäkihypyn miehet jatkoivat koko kauden kestänyttä alavireisyyttään. Sentään tuli yksi mitali katoavalta hiihtotavalta eli perinteiseltä.
Ilta-Sanomissa on pohdiskeltu kyseisen hiihtotavan tulevaisuutta, kun melkein kaikki kilpailut pitäistä olla vapaan tyylillä hiihdettäviä yhteislähtörykäisyjä. Tämä kun sopii TV-yhtiöille. Vapaalla tyylillä pääsee nopeasti eteenpäin, mutta minut opetettiin koulussa hiihtämään perinteisellä, enkä silitikään pitänyt siitä.

Se tästä talvikaudesta, kohta pääsee kirjoittamaan formuloista ja muistakin autokilpailuista.


0 comments

Sorry, comments are closed.