RSS Feed

Voi Charles-parkaa

0

huhtikuu 1, 2019 by Henri Miettinen

Mamma Mia, se oli niin lähellä! Tähän lauseeseen voisi tiivistää tunnelmat eilisen kilpailun osalta.

Charles Leclerc ajoi ylivoimaisen paalupaikka-ajan aika-ajoissa ja hallitsi Bahrainin GP:tä, kunnes 11 kierrosta ennen maalia Ferrarista katoavat tehot. Monacolainen menetti autostaan neljäkymmentä hevosvoimaa. Lewis Hamilton morjenstaa, kun hän ohittaa punaisen auton. Aikaisemmin britti oli käynyt kiivasta taistelua Sebastian Vettelin kanssa, joka päättyi saksalaisen pyörähdykseen. Vetteliltä hajoaa sekä rengas että etusiipi. Aikamoista tuuria jälleen lajilegendalta. Kilpailu päättyy turva-auton takana, kun molempiin Renault-autoihin iskee tekninen vika samalla kierroksella ja vieläpä samassa mutkassa. Leclerc pelastuu tämän ansiosta ja sijoittuu kolmanneksi, mutta se on hänelle laiha lohtu, kun uran avausvoitto olisi ollut tarjolla.
Suomilasein katsottuna kilpailu oli positiivinen. Valtteri Bottas pystyi hallitsemaan tuuliset olosuhteet, vaikka autoon oli muovipussi tarrautunut. Toisen sijansa ansiosta hän säilyttää pisteen erolla MM-johtonsa. Kimi Räikkönen näytti ohitustaitojensa ruostumattomuuden tulokas Lando Norrisia vastaan ja hänen pisteidensä ansiosta Alfa Romeo on valmistajien pisteissä neljäntenä. McLaren ja Norris ovat osoittaneet vauhtinsa. Tiimipisteissä viidentenä ja molemmissa aika-ajoissa päätösosioon. Kahden viikon päästä ajetaan Kiinan Shanghaissa.

Korsikan MM-ralli sai myös dramaattisen ratkaisun, kun voittoa tavoitelleen Elfyn Evansin Fordiin tuli rangasrikko viimeisellä erikoiskokeella. Hyundain Thierry Newuvillen pettymys vaihtui iloksi. Hän kiroili tyytymättömyytään haastattelussa. Sebastien Ogier tuli toiseksi ja Evans putosi kolmanneksi. Suomalaisten osalta ralli meni pieleen Teemu Sunista lukuunottamatta, joka ajoi viidenneksi. Esapekka Lappi oli 7:s ja Jari-Matti Latvala 10:s. Lupauksemme Kalle Rovanperä joutui keskeyttämään lauantaina ulosajoon, joten WRC2 Pro-luokassa oli kahdesta osallistujasta vain yksi jäljellä. Puolalainen Lukasz Pieniajzek ajoi kutenkin maaliin. Voi näytä puolalaisnimiä.
Rallikaravaani ajaa seuraavaksi ensimmäisen kerran Chilessä.

Ensi viikolla raportti Alabaman Indycar-kilpailusta.


0 comments

Sorry, comments are closed.