RSS Feed

Bottas voitti ja Ferrari ei kulje kovaa

0

toukokuu 1, 2019 by Henri Miettinen

Viikonloppuna saimme juhlia suomalaisvoittoa, kun Valtteri Bottas ajoi kauden toisen voittonsa Formula 1:sten Bakun osakilpailussa. Hän lähti paalulta ja taisteli tallitoveri Lewis Hamiltonin kanssa avausmutkien läpi ja lopulta piti paikkansa ruutulipulle asti, vaikka britti kuroi eroa umppeen. Mutta ei riittävästi. Sebastian Vettel oli Kiinan tapaan kolmas ja hän valitteli haastattelussa renkaiden toimimattomuutta. Ferrari-tallin kilpailu ei muutenkaan sujunut hyvin, kun Charles Leclerc lähti kahdeksannesta ruudusta ja nousi viidenneksi napaten pisteen nopeimmasta kierroksesta, mutta parempaakin oli mahdollisuuksia, ainkakin näin he uskoivat ennen kisaviikonloppua.
Tapahtumaköyhässä kilpailussa nähtiin vain virtuaalinen turva-atuo Pierre Gaslyn keskeyttäessä tekniseen vikaan. Huonojen suoritusten jatkuessa ranskalainen palautetataan Toro Rossolle. Renault’n Daniel Ricciardo ja Toro Rosson Daniil Kvjaty ajoivat leveäksi toisessa mutkassa, mutta tämän jälkeen australilalinen peruutti ”Torpedon” autoon.
Bbottas johtaa pisteellä MM-sarjaa ennen Hamiltonia, Vettel on yhden voiton päässä Mersu-kuljettajista. Kahden viikon päästä kausi jatkuu Barcelonassaa. Kumpa tuolloin saataisiin uusi voittaja.

Pariisin Formula E-kilpailu ajettiin kaatosateessa ja sen huomasi. Vaikka autoissa on jokakelin Michelin-renkaat, niin silti autot osuivat toisiinsa ja liukastelivat. Kahdeksannessa kilpailussa nähtiin yhtä mones voittaja, kun hollannin Robin Frijns otti urasna ensimmäisen voiton. Toiseksi ajoi Andre Lotterer ja kolmanneksi ajoi Audin Daniel Abt. Frijns johtaa sarjaa pisteen erolla Lottereriin. BMW:n Antonio Felix da Costa on kolmantena.

Kahden viikon päästä ajetaan Monacossa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan oli ajettava täyspitkällä F1-radalla, mutta siitä luovuttiin suoran kierrosvertailun seurauksena tulevasta negetiiivisesta julkisuudesta. Jos ei verrata suoraan F1:siin, niin verrataan vuoden 2017 kierrosaikoihin.

Kooste kilpailusta. Video: Formula E.


0 comments

Sorry, comments are closed.